Termeni și condiții de utilizare

Definitii

Termenii “universs.ro”, “Universs”, “site-ul”, “S.C. GEONET S.R.L.”, “noi”, “GEONET” reprezinta S.C. GEONET S.R.L. si serviciile sale oferite prin site-ul www.universs.ro.

S.C. GEONET S.R.L. are sediul social in Bacau, Calea Moldovei nr. 197, jud. Bacau si este inregistrat la Registrul Comertului cu nr. J04/305/2001, cod unic de inregistrare 13884170, atribut fiscal RO.

Prin termenul “Utilizatorul” intelegem toate persoanele fizice si/sau juridice care acceseaza site-ul www.universs.ro, indiferent de motiv. Prin termenul de “Membru” intelegem toate persoanele fizice sau juridice care au deschis un cont personal pe site-ul www.universs.ro, inregistrandu-se pe baza de adresa de e-mail.

Termenii “Regulament“, “Acord“, “Contract“, “Termeni si conditii” sunt folositi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.

Acceptarea contractului de utilizare

Acest contract se aplica site-ului www.universs.ro, serviciilor si continutului acestuia.

Site-ul www.universs.ro, serviciile si continutul acestuia va sunt oferite conditionat de acceptarea dvs fara nici o modificare a conditiilor din prezentul contract. Daca nu acceptati termenii si conditiile statuate in acest document, nu folositi site-ul www.universs.ro si serviciile oferite prin intermediul lui. Prin utilizarea sitului, indicati ca acceptati sa respectati “Termenii si Conditiile” noastre. S.C. GEONET S.R.L. poate revizui acest document oricand, prin actualizarea acestei pagini. Va recomandam sa vizitati aceasta pagina periodic pentru a citi “Termenii si Conditiile” deoarece acest document va obliga legal. Folosirea in continuare a serviciilor site-ului www.universs.ro reprezinta acceptarea modificarilor aduse prezentului contract.

Descrierea serviciilor

Site-ul www.universs.ro ofera utilizatorilor acces la o colectie bogata de resurse si instrumente online care includ: informatii din domeniul sanatatii, forumuri, servicii de promovare web, continut personalizat, cataloage de produse famaceutice si parafarmaceutice. Dumneavoastra intelegeti si sunteti de acord ca aceste servicii pot include si publicitate.

Dumneavoastra intelegeti si sunteti de acord ca serviciile www.universs.ro includ diverse anunturi, mesaje administrative continute de buletinele informative universs.ro si ca aceste mesaje sunt implicite calitatii de Membru universs.ro. Dumneavoastra intelegeti si sunteti de acord ca serviciile sunt oferite “asa cum sunt”, iar universs.ro nu isi asuma nici o responsabilitate pentru stergerea, transmiterea sau salvarea gresita a setarilor personalizate.

Obligatii la inregistrare

Pentru a folosi serviciile oferite de site-ul universs.ro, va obligati sa:

1) furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum este cerut de formularul de inregistrare al site-ului si

2) mentineti si innoiti, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete. Daca veti furniza informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, S.C. GEONET S.R.L. are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate incercarile curente sau viitoare de folosire a site-ului universs.ro.

Limitarea raspunderii pentru produse si servicii

Produsele si serviciile sunt oferite in forma in care vin de la producator si, de asemenea, in limita stocului disponibil. S.C. GEONET S.R.L. nu ofera nici o garantie in mod expres sau implicit, la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propria raspundere. S.C. GEONET S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate. De aceea fiecare comanda va fi confirmata inainte de considerarea ei cu consultantul de vanzari. Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). S.C. GEONET S.R.L. si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile produselor fara o notificare prealabila. S.C. GEONET S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul www.universs.ro.

S.C. GEONET S.R.L. nu raspunde de eventualele defectiuni/neconcordante ale produselor comercializate de firmele colaboratoare. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de S.C. GEONET S.R.L. oricarui client in cazul nelivrarii, a livrarii necorespunzatoare sau in orice alta situatie ce poate interveni, este valoarea sumei incasate de S.C. GEONET S.R.L. de la acest client cu referire la comanda reclamata.

Limitarea raspunderii pentru preturi

Preturile prezentate includ TVA (9% sau 19% ), insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

Limitarea raspunderii pentru livrare

Livrarea produselor are o arie de extindere nationala si, astfel, se va face doar in Romania. S.C. GEONET S.R.L. isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

S.C. GEONET S.R.L. isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de S.C. GEONET S.R.L. care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor legii romanesti.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce va restabili contactul cu clientul, moment in care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Limitarea raspunderii pentru plata

Plata produselor comandate conform acestui Contract cu Clientii se poate efectua:

a) Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

Daca ati ales metoda de plata ” Online prin card bancar “ este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

– Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

– “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

 

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

b) la livrarea produselor – ramburs. Pentru comenzile achitate cu numerar la livrare se va percepe o taxa de 4 lei, reprezentand costul procesarii platii in numerar perceput de societatea de curierat. Suma achitata catre agentul societatii de curierat va fi cea evidentiata pe factura fiscala ce va fi prezenta intotdeauna in plicul de plastic atasat coletului. In cazul in care in acest plic nu gasiti factura fiscala aferenta comenzii coletului aveti obligatia de a returna coletul agentului societatii de curierat, S.C. GEONET S.R.L. suportind in intregime costurile de transport aferente comenzii.

S.C. GEONET S.R.L. isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin: ordin de plata, prin transfer bancar.

Dovada platii trebuie trimisa catre S.C. GEONET S.R.L. la adresa de e-mail comenzi@universs.ro. Astfel, livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul S.C. GEONET S.R.L. Produsele comandate trebuie achitate integral, inclusiv transportul aferent, in caz contrar livrarea nu va fi realizata.

Returnarea produselor

Datorita specificului domeniului de activitate si a legislatiei in vigoare, produsele achizitionate de pe site-ul www.universs.ro nu pot fi returnate. Exceptie fac cazurile in care produsele livrate nu corespund cu comanda efectuata si confirmata telefonic. In aceasta situatie sunteti obligat sa anuntati prin email sau telefonic neconcordanta si vi se va restitui integral contravaloarea produselor livrate.

Termenul in care puteti solicita returnarea produsului este de 15 zile lucratoare de la primirea acestuia. Conditia pentru care un produs sa poata fi returnat, este integritatea ambalajului si a produsului expediat (www.universs.ro comercializeaza produse de uz personal, fapt pentru care constatarea eventualelor defecte / neconcordante se va realiza de catre client exclusiv prin inspectie vizuala detaliata la primirea coletului). Daca in cursul inspectiei vizuale se constata eventuale defecte ce vor fi reclamate, clientul este obligat sa nu utilizeze produsul in scopul in care acesta a fost achizitionat, urmind a fi returnat in ambalajul original impreuna cu factura fiscala. Este obligatorie returnarea facturii fiscale. Returnarea contravalorii se realizeaza dupa indeplinirea tuturor procedurilor legale.

Caracterul secret si utilizarea intrebarilor si comentariilor

Orice intrebari, comentarii, sugestii sau alte informatii (comunicate), inclusiv orice idei, inventii, concepte, tehnici pe care le trimiteti pe acest site sau la S.C. GEONET S.R.L. prin mijloace electronice sau prin altele, sunt nonconfidentiale si vor deveni proprietatea S.C. GEONET S.R.L., care le va folosi fara restrictie, in diferite moduri si scopuri, inclusiv in dezvoltarea, manufacturarea si/sau vanzarea de bunuri si servicii.

Contul, parola si securitatea datelor.

Sunteti raspunzatori de pastrarea confidentialitatii asupra informatiilor si a parolei dumneavoastra. Veti fi raspunzatori de utilizarea inregistrarii dumneavoastra, indiferent daca utilizarea se face cu sau fara voia dumneavoastra. Sunteti de acord sa sesizati S.C. GEONET S.R.L. in legatura cu orice utilizare neautorizata a parolei si a inregistrarii dumneavoastra. Sunteti de asemenea de acord sa folositi butonul de iesire din contul dvs (“logout”) cand doriti sa parasiti site-ul. Universs.ro nu va fi raspunzator pentru nici o paguba morala sau materiala provocata prin nerespectarea acestei prevederi de catre dvs.

S.C. GEONET S.R.L., daca considera de cuviinta, va poate bloca parola, utilizarea serviciilor sau folosirea oricaror altor servicii ale sale de care beneficiati, sau sa scoata si sa stearga orice material din cadrul serviciilor, pentru orice motiv. S.C. GEONET S.R.L. poate de asemenea, oricand doreste si fara a da socoteala, intrerupe furnizarea serviciilor, sau a unei parti a lor, cu sau fara nici o notificare prealabila.

Orice incetare a accesului dumneavoastra la serviciile universs.ro, conform oricarei reguli din prezentul Regulament, poate fi efectuata fara o avertizare anticipata, si luati la cunostinta si sunteti de acord ca echipa universs.ro poate dezactiva sau sterge imediat contul dumneavoastra din cadrul site-urilor universs.ro si toate informatiile in legatura cu acesta si/sau sa interzica orice acces ulterior la serviciile universs.ro. Mai mult, echipa universs.ro nu va fi raspunzatoare fata de dumneavoastra sau orice terta parte in orice mod, pentru interzicerea si/sau stergerea contului si a accesului la serviciile puse la dispozitie prin intermediul site-ului universs.ro.

Copyright-ul si utilizarea materialelor

S.C. GEONET S.R.L. va autorizeaza sa vizualizati si sa faceti download la o singura copie a materialelor de pe site-ul universs.ro doar in scopuri personale si pentru uz necomercial. Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul precum si alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor. Intregul material este proprietatea S.C. GEONET S.R.L. Marcile de inregistrare, marcile de servicii, denumirile comerciale, logosurile si produsele prezentate pe acest site sunt proprietatea firmelor respective si sunt protejate de legile in vigoare. Compilatia (adica adunarea si rearanjarea) continutului acestui site web este dreptul exclusiv a S.C. GEONET S.R.L., drept protejat de legile in vigoare. Folosirea neautorizata a materialului reprezinta o incalcare a legii dreptului de autor sau a altor legi. Nu aveti permisiunea de a vinde sau a modifica materialul, a-l expune public, a-l distribui sau a-l folosi in orice alt mod, in scopuri publice sau comerciale.

Pe serverele care sunt inchiriate de catre S.C. GEONET S.R.L. accesul oricarui utilizator neautorizat este interzis. In caz de incercare si/sau accesare, fara drept, a acestor servere, fapta constituie infractiune si se pedepseste conform legislatiei romane in vigoare.

Relatia cu companiile care fac publicitate pe site-ul universs.ro

S.C. GEONET S.R.L. poate rula campanii publicitare si promotii in cadrul site-ului.

Corespondenta sau afacerile sau participarea in promotii ale companiilor de publicitate gasite pe sau prin intermediul site-ului, inclusiv plati sau livrari ale unor bunuri sau servicii si orice alte conditii, termene, garantii sau reprezentari asociate cu astfel de relatii sunt numai in responsabilitatea dumneavoastra si a acestor companii. S.C. GEONET S.R.L. nu este raspunzator si nu va fi tras la raspundere pentru orice pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relatii sau rezultat din prezenta unor astfel de companii in cadrul campaniilor publicitare ale site-ului universs.ro.

Prin agrearea termenilor prezentului Contract acordati dreptul S.C. GEONET S.R.L. de a va trimite periodic e-mail-uri cu informatii sau oferte speciale.

Legaturi catre alti furnizori de informatii sau servicii

Site-ul universs.ro poate furniza, sau terte parti pot furniza legaturi (link-uri) catre alte site-uri World Wide Web sau alte resurse. Deoarece S.C. GEONET S.R.L. nu are nici un control asupra acestor site-uri sau resurse, luati cunostinta si sunteti de acord ca firma S.C. GEONET S.R.L. nu este responsabila de disponibilitatea acestora si nu garanteaza si nu este responsabila pentru nici un continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

Mai mult, recunoasteti si sunteti de acord ca S.C. GEONET S.R.L. nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de un asemenea continut, bunuri sau servicii disponibile pe sau prin intermediul unor astfel de site-uri sau resurse.

Dreptul de denuntare unilaterala a contractului

Conform Ordonantei nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta “Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului”. Notificarea se va data, semna si trimite de catre Dumneavoastra prin posta la adresa: Calea Moldovei nr. 197, Bacau, Jud. Bacau, in atentia Serviciului Juridic. In situatia mentionata mai sus, Dumneavoastra veti returna, in termenul prevazut mai sus, produsul cumparat in ambalajul original, fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura. Cheltuielile de expeditie vor fi suportate de Dumneavoastra. Potrivit dispozitiilor art. 10 lit c) din O.G. nr. 130/2000, produsele farmaceutice livrate nu pot face obiectul denuntarii unilaterale a contractului, intrucat, prin natura lor, se pot degrada ori deteriora rapid. Produsele trebuie returnate in ambalajul lor original. Prin deschiderea ambalajelor individuale in care au fost livrate produsele comandate inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dumneavoastra. S.C. GEONET S.R.L. se obliga sa restituie clientului sumele incasate pentru produsele returnate, in termen de maxim 30 de zile de la data denuntarii de catre Dvs a contractului. Modul de contactare si detalile necesare identificarii noastre se regasesc in pagina Contact.

Limitarea responsabilitatii S.C. Geonet S.R.L.

In toate cazurile, va sfatuim sa mergeti la medicul dumneavoastra de familie daca va ingrijoreaza starea dumneavoastra de sanatate. Raspunsurile si sau informatiile oferite de noi sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate, S.C. GEONET S.R.L. neputand fi considerat responsabil pentru nici una din problemele dvs de sanatate. universs.ro, firma S.C. GEONET S.R.L., precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi intalnite la universs.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca dumneavoastra, ca utilizator al website-ului www.universs.ro, nu veti inainta nici o actiune judecatoreasca impotriva S.C. GEONET S.R.L. sau a partenerilor acestuia, indiferent de modul in care ati utilizat informatia furnizata de noi.

Afirmati in mod expres ca ati luat cunostinta si sunteti de acord ca S.C. Geonet S.R.L. nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la: nerealizare de profit, posibilitatii de folosire, date sau alte pagube (chiar daca S.C. GEONET S.R.L. a fost inainte informat de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

a) utilizarea sau imposibilitatea utilizarii serviciilor site-ului universs.ro;

b) acces neautorizat la sau deteriorarea transmisiilor sau datelor dumneavoastra;

c) declaratii sau actiuni a oricarei terte parti asupra serviciilor site- ului universs.ro;

d) orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Declarati in mod expres ca intelegeti si ca sunteti de acord cu urmatoarele afirmatii:

a) utilizarea serviciilor site-ului universs.ro se face pe propria raspundere. Serviciile sunt furnizate pe principiul “asa cum sunt” sau “asa cum sunt disponibile”.

b) S.C. GEONET S.R.L. nu ofera nici o garantie ca:

b.1) serviciile vor implini toate cerintele dumneavoastra;

b.2) serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;

b.3) rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea site-urilor universs.ro si a serviciilor puse la dispozitie vor fi corecte sau de incredere;

b.4) orice eroare de program va fi corectata;

c) Orice material descarcat sau obtinut in alt fel prin utilizarea serviciilor puse la dispozitie de S.C. GEONET S.R.L. se afla astfel la discretia si poate fi folosit doar pe riscul propriu si veti fi singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care accesati site-ul sau alte pierderi de date ce pot rezulta din descarcarea acestui tip de continut.

Informatii oferite ca atare

Informatiile de pe acest site sunt oferite ca atare, iar S.C. GEONET S.R.L. nu da nici un fel de reprezentari sau garantii, nici exprimate, nici implicite, inclusiv fara a se limita la garantiile implicite ale comerciabilitatii, compatibilitatea cu un anume scop sau nonviolare. S.C. GEONET S.R.L. nu da nici un fel de reprezentari sau garantii in legatura cu integralitatea, acuratetea, oportunitatea, disponobilitatea, functionalitatea si acordul legilor aplicate. Utilizand acest site, acceptati riscul ca informatiile sa fie incomplete sau inexacte, sau sa nu satisfaca nevoile si cerintele dumneavoastra.

Generalitati

Daca una sau mai multe prevederi din acest capitol “Termeni si conditii” este considerata invalida de catre forurile legale competente, invaliditatea unei asemenea prevederi nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale “Termeni si conditii”, acestea ramanand in vigoare. Acesti “Termeni si conditii” constituie in intregime un acord incheiat intre dumneavoastra si S.C. GEONET S.R.L. in privinta utilizarii site-urilor universs.ro.

Aceste conditii pot fi modificate de noi la anumite intervale, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor. Puteti citi cea mai recenta versiune a acestor conditii oricand, accesand aceasta pagina.

Prezentul acord constituie un contract de utilizare dintre dumneavoastra si S.C. GEONET S.R.L. si reglementeaza folosirea de catre dumneavoastra a serviciilor site- ului universs.ro, impunandu-se in fata oricarui acord precedent dintre dumneavoastra si S.C. GEONET S.R.L. Puteti de asemenea fi supusi unei alte versiuni a Regulamentului care se poate aplica atunci cand folositi alte servicii S.C. GEONET S.R.L. sau ale partenerilor sai, continut al oricarei terte parti, sau software a oricarui tert. Regulamentul si relatiile dintre utilizatori si S.C. GEONET S.R.L. vor fi guvernate de legile aplicabile in Romania.

Legea de guvernare

Accesul si utilizarea acestui site, cat si a continutului de aici, vor fi guvernate si interpretate in acord cu legile romane in vigoare.

Cateva dintre legile aplicabile, inclusiv modificarile ulterioare:

Legea comertului electronic – 365/2002

Regulament nr. 4/2002 al BNR privind tranzactiile efectuate prin intermediul instrumentelor de plata electronica si relatiile dintre participantii la aceste tranzactii

Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking sau home-banking – Legea semnaturii electronice – 429 / 2001

Norme tehnice si metodologice din 13 decembrie 2001 pentru aplicarea Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica

Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Hotararea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic

Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000;

Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date – 677 / 2001

Ordin nr. 1453 din 1 martie 2001 privind ocupatia de Designer pagini web

Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe

Dispozitii privind Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei – Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 21/04/2003)

Legea privind prevenirea si combaterea pornografiei – 196/2003 publicata in Monitorul Oficial Nr. 342 / 20 mai 2003

Ministerul Sănătății

SC GEONET SRL | Sediu social: Calea Moldovei nr. 197, Bacau| CUI: RO 13884170 | Reg. com.: J04/305/2001 | Obiect de activitate: Comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate;
Punct lucru vânzări online (https://universs.ro/) | Adresa: Farmacia Sf Spiridon, Str. Republicii, nr. 76, mun. Bacau, jud. Bacau | Autorizație de funcționare punct de lucru vânzări online: 243/23.11.2021

2024 Toate drepturile rezervate – Universs.ro